Sunt feluri de mancare de care nu ne putem desparti niciodata. Madlene ale lui Proust, ne trezesc felurite amintiri, de obicei din cele mai frumoase, si indiferent de stilul alimentar adoptat la maturitate, ne e dor sa ne intoarcem la ele, macar putin.
Ardeii umpluti intra cu siguranta in aceasta categorie pentru majoritatea dintre noi. Specifici verilor din copilarie, cand bunicile ne trimiteau in gradina sa alegem legumele care in cateva ore aveau sa se transforme in mancare plina de gust, ardeii umpluti pot deveni cu usurinta keto, in cazul de fata.
Ingrediente:
- 1 kg carne amestec cu 20% grasime
- 50 grame ceapa galbena, tocata
- 1 dovlecel ras fin
- 100 ml apa rece
- 50 ml suc de rosii fara zahar adaugat
- sare de Himalaya
- piper
- cimbru
- 12-15 ardei verzi si/sau kapia
- 100 grame mozzarella, bucati
In lipsa orezului din reteta clasica, cu rol in afanarea compozitiei atunci cand aceasta este fiarta, carnea pentru varianta de ardei umpluti keto se framanta cu cei 100 ml de apa. Se adauga apoi, pe rand, ceapa, dovlecelul, sucul de rosii si condimentele si se omogenizeaza. Se umplu ardeii, curatati in prealabil, si se lasa cam 1 centimetru la marginea acestora. In fiecare ardei, se pun bucatele rupte de mozzarella si se aseaza intr-un vas de ceramica. Vasul trebuie ulterior umplut cu apa pana la jumatatea ardeilor (in cazul etapei de mentinere in keto se poate adauga in apa o jumatate de ceasca de suc de rosii fara zahar adaugat), acoperit cu un capac si introdus in cuptor pentru aproximativ 2-3 ore, la foc minim. Noi am ales sa ii mancam alaturi de o chifla keto si cateva linguri de labneh, a carui reteta o veti regasi intr-una din postarile urmatoare.
Informatiile nutritionale sunt pentru intreaga cantitate, respectiv 12 portii.