Majoritatea mamelor pe care le stiu iubesc sa isi implice piticii in bucatarie si sa pregateasca cu ei diferite prajituri sau biscuiti. Proabil cei din urma sunt mai interesanti, datorita formelor folosite, asa ca am creat atat turta dulce cat si acesti biscuiti cu unt keto pentru ca intreaga familie sa participe la pregatirile de weekend ori de sarbatori. In plus, sunt multi pitici care nu au voie sa consume zaharuri, iar astfel de retete keto le ofera alternative adecvate.
Shortbread e un biscuite fraged cu doar 3 ingrediente la baza, dar numarul acesta poate creste in functie de aroma dorita, o eventuala glazura ori alte forme de decor. Daca vreti, seamana cu biscuitii spritati pe care ii facea mama cand eram mici. Doar ca, de aceasta data, sunt keto friendly.
Ingrediente:
- 100 grame unt moale
- 75 grame indulcitor (am folosit Green Sugar si Tagatesse)
- 15 grame Ketomix Universal
- 100 grame faina migdale
Dupa caz, se pot adauga esente (eu am pus ulei bio de portocala) si se pot decora cu ciocolata neagra 75% cacao, ori in cazul copiilor, cu piure de fructe.
In bolul mixerului, am pus untul si indulcitorul si le-am amestecat pana cand s-au aerat, iar indulcitorul s-a topit. Am adaugat treptat faina de migdale, iar la final ketomix universal. Puteam folosi exclusiv faina de migdale, cantitate aproape dubla, insa se marea enorm numarul caloriilor si nu avea sens. Am ales sa aromatizez cu ulei de portocale bio, dar puteti utiliza si coaja de citrice bio, ghimbir pudra, scortisoara, vanilie etc.
Am format din aluat 16 bile micute, apoi le-am aplatizat cu fundul unui pahar, usor umezit. Am introdus tava la cuptor si le-am copt circa 20 minute, la 170 grade, in cuptorul preincalzit. Sunt gata cand fundul e usor rumenit si sunt crapate pe margini. Vor fi moi, dar se intaresc dupa racire, cand le puteti decora cum preferati voi. Enjoy!
Valorile sunt pentru 1 biscuit keto cu unt.