Zilele trecute, un om drag mie a distribuit o reteta de spinach balls, niste chiftelute mici pline de mozzarella si spanac. O reteta keto, apetisanta, pe care insa am modificat-o din diverse motive. Intai, nu voiam sa mi se intinda mozzarella in tava de copt, apoi pentru ca am vrut mai multa aroma. Deloc de neglijat, acesti biscuiti pot fi consumati de catre cei cu alergii la oua, intrucat am sarit si peste acest pas.
Ingrediente:
- 200 grame spanac congelat
- 50 grame faina de migdale
- 40 grame parmezan
- 1 lingura tarate de psyllium
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper sau paprika picanta
- 1 lingurita praf de copt
Intr-un bol, am amestecat toate ingredientele pana cand am obtinut un aluat omogen. L-am lasat 10 minute deoparte, pentru ca taratele de psyllium sa se hidrateze corespunzator. Cu palmele usor umezite, am format bile si le-am asezat in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le-am copt aproximativ 45 minute la 160 grade. Am obtinut niste biscuiti keto pufosi, aromati, care pot fi facuti in dimensiuni mai mari, pentru a fi folositi drept suport pentru produse tartinabile sau burgeri. Enjoy!