Nu stiu daca v-am mai spus, dar eu reusesc sa simt gusturi si doar dintr-o discutie. Si acum astazi am povestit cu sora mea despre mancare libaneza, am decis ca voi face cubulete de vita cu sos de zmeura (un ras as four adaptat keto) si hummus din pastai galbene. Evident, era necesar un suport pentru crema de fasole cu tahini, si am scotocit frigiderul sa vad ce pot face rapid. Am decis sa fac niste biscuiti keto cu branza si patrunjel, rapizi si satiosi.
Ingrediente:
- 200 grame branza framantata
- 100 grame cascaval ras
- 1 ou
- 150 grame faina migdale
- 10 grame praf de copt
- 5 grame fulgi de usturoi
- patrunjel tocat
- 20 grame unt
Nu mai am cuptor cu microunde de 3 ani si nici nu intentionez sa imi achizitionez, asa ca am pus cascavalul ras intr-o tigaie neaderenta si l-am topit, la foc mic. Am adaugat peste el branza framantata si am amestecat cu o spatula de silicon pana am obtinut o masa omogena. Intrucat era fierbinte, intai am pus faina de migdale, incorporand-o cu grija in mixul de branzeturi. Am adaugat apoi oul, praful de copt, patrunjelul si usturoiul. Intr-o alta tigaie, rezistenta la cuptor, am topit untul.
Din aluatul obtinut, am format bile pe care le-am pus in unt, in tigaie. Am copt la cuptor aproximativ 35 minute, la 170 grade. Enjoy!
Buna,
Arata bine, dar am 2-4 intrebari:
1. TIgaia se pune in cuptor? Altfel nu este clar cat se tin in tigaie si daca se intorc pe ambele parti
2. Nu ies foarte sarati de la branza framantata? Aceasta se poate gasi in vreun supermarket sau e de la mici producatori?
Merci
Hei! Eu am fscut brânza, nu am cumpărat. Din brânză proaspata stoarsa și resturi de prin frigider ?. Tigaia se baga în cuptor, am sa editez, merci tare de observație.
M-am lamurit pt prima parte, cu tigaia in cuptor 🙂
Ok, al doilea comentariu a fost simultan cu raspunsul tau si editarea textului 🙂 Merci, am inteles acum.
Cu tot dragul. Sper sa îți placa la fel cum îmi plac mie (i-am facur astăzi iarăși).