Conopida este unul dintre cele mai versatile alimente. Intr-o dieta clasica, este folosita predominant la murat, insa adeptii dietei ketogenice au reusit sa o transforme in baza pentru nenumarate retete: piureuri fine, gratin-uri, chiftele, ba chiar biscuiti keto.
Ingrediente:
- 1 kg conopida
- 100 grame cascaval
- 100 grame bacon
- 250 grame ricotta (am folosit Granarolo)
- 4 grame usturoi calugaresc (cel mic si iute)
- 3 oua
- sare, piper
- maghiran, busuioc, cimbru
Conopida am dat-o pe razatoare iar apoi am stors bine apa din ea. Am Adaugat usturoiul pisat, ricotta si ouale, si am amestecat. Am ras cascavalul, iar baconul l-am taiat in cubulete mici, si le-am adaugat si pe acestea in compozitie, impreuna cu restul condimentelor. Aluatul va avea o consistenta de chiftele de legume, destul de moale, insa poate fi portionat cu mainile si asezat in tava tapetata cu usurinta. Pastrati o distanta de minim 3 cm intre biscuiti intrucat se vor mai intinde. I-am copt 25 minute la 150 grade, apoi inca 5 minute la 200 grade. Enjoy!
Buna ziua,
Conopida se fierbe inainte?
Buna, da, conopida trebuie oparita, apoi pasata.