Facand un strop de ordine, am gasit un set de forme de biscuiti nedesfacut intr-un dulap. Total specific mie, cumpar adesea diferite accesorii de gatit si apoi uit de ele. La acestea insa m-am uitat lung si am zis: azi va folosesc! Si am facut-o cu succes. Desi nu au aceeasi forma, am obtinut niste biscuiti keto cu gustul biscuitilor spritati fragezi facuti de mamele noastre iarna. Perfect, nu?
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 50 grame indulcitor (am folosit Green Sugar Premium)
- 120 grame faina migdale
- 150 grame unt rece
- 20 grame Ketomix Universal
- 1 fiola esenta vanilie (puteti inlocui cu 2 ml ulei portocala)
Intai, am mixat cateva minute galbenusurile cu indulcitorul, pana cand si-au dublat volumul. Am adaugat untul taiat mic si am lasat mixerul pe viteza medie. Au urmat vanilia si faina de migdale si ketomix-ul universal. Am omogenizar bine aluatul, apoi l-am pus pe un blat de lucru presarat cu ketomix universal. Am intins o foaie de 5-8 cm grosime si am taiat forme. Mult mai usor, puteti forma bile de 10-15 grame, pe care sa le aplatizati cu fundul unui pahar, ca AICI.
Am copt biscuitii 12-15 minute la 170 grade. In functie de cuptor, pot necesita mai mult timp, insa va puteti da seama cand sunt gata daca sunt usor aurii pe margini. Enjoy!