Am vazut recent o fotografie cu niste cheddar biscuits. Populari in UK, sunt un fel de biscuiti foietati cu branza si verdeata. Cum in casa la noi nu se mai mananca lactate de vaca, am adaptat reteta si am folosit cascaval de oaie. Au iesit niste biscuiti keto fragezi, aerati, perfecti pentru mic dejun sau gustare.
Ingrediente:
- 100 grame ketomix cozonac
- 7 grame praf de copt
- 3 grame bicarbonat de sodiu
- 120 grame unt de capra rece
- 120 grame kefir de capra
- 120 grame cascaval de oaie
- patrunjel
Mentionez din start ca puteti utiliza unt din lapte de vaca si branza cheddar sau alt cascaval care va place, insa valorile nutritionale probabil vor fi foarte usor diferite. Intai, am amestecat in robot ketomixul de cozonac cu praful de copt si bicarbonatul. Apoi, am adaugat untul taiat cubulete. Untul trebuie sa fie foarte rece, pentru ca in momentul in care se va topi in cuptor, va crea mici buzunarase de aer, cand va evapora abur. Este probabil cel mai important pas pentru a obtine niste biscuiti keto fragezi perfecti. Am pulsat de cateva ori, pana cand am obtinut un aluat foarte faramicios, cu urme de unt inca neamestecate. Am turnat aluatul intr-un bol si am incorporat cu o spatula, cu doar cateva miscari, kefirul de capra, apoi cascavalul. Am lasat aluatul la rece o ora, poate fi lasat si peste noapte.
Dupa frigider, am pus aluatul pe o foaie de copt, pe blatul de lucru, si l-am acoperit cu inca o foaie, apoi l-am intins. L-am impaturit in 3, l-am intins iarasi (grosime cam 3-4 mm) si am repetat acest proces de 4-5 ori. Va ajuta mult la foietare, deci nu sariti acest pas.
Cu ajutorul unui pahar, am taiat biscuiti din foaia de aluat, i-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am presarat patrunjel si i-am copt 12 minute la 170 grade, apoi 2 minute am pornit functia grill, pentru culoare. Enjoy!