Toamna si iarna miros clar a scortisoara cu tente discrete de cuisoare. Si vremea de afara ne-a impins astazi sa aducem acelasi miros cald si incredibil de dulce in bucataria keto.
Pentru originile biscuitilor speculoos se lupta mai multe tari, insa popularitatea acestei retete in Olanda ne face sa credem ca le apartin lor. Desi imi era putin teama de un esec, am reusit sa obtin textura, mirosul si gustul de biscuiti speculoos keto way, fara urma de faina sau zahar brun.
Ingrediente:
- 200 grame faina migdale
- 2 lingurite scortisoara Ceylon
- 1 varf lingurita cardamom
- 1 varf lingurita cuisoare pudra
- 1 varf lingurita nucsoara pudra
- 1 varf lingurita ghimbir pudra
- 10 grame praf de copt
- 50 grame unt la temperatura camerei
- indulcitor
- 1 ou
Am amestecat primele 7 ingrediente intr-un castron cu pereti inalti. Intr-un vas mai mic, am mixat untul un indulcitorul, apoi am adaugat oul. Am turnat aceasta compozitie peste mixul de ingrediente uscate si am incorporat-o cu ajutorul unei spatule de silicon. Cu a doua, ca prima a cedat nervos si s-a rupt. Am dat aluatul la congelator 15 minute, apoi l-am asezat pe o foaie de copt, am pus o alta foaie de copt deasupra si am intins cu sucitorul un blat de 0.5 cm grosime, in care am taiat forme. Am dat iarasi biscuitii la congelator 10 minute, apoi i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. I-am copt la foc mic, in cuptorul incalzit, cam 8 minute. Enjoy!
Super! Cu ei se poate face si cookie butter, o specialitate la moda peste ocean. Se proceseaza intr-un blender cu ulei de cocos (in stare lichida) pana se obtine o consistenta asemanatoare cu cea a untului de arahide. Dar avertizez ca e greu sa te opresti la o singura lingurita de cookie butter, fie el si ultra-keto :).