Ziua de ieri a fost una de maraton: intalniri cu clientii, proiecte, cumparaturi si… un tort. Tort care trebuia sa ajunga in celalalt capat al orasului de la mine de acasa, pentru o licitatie caritabila. M-a surprins indrazneala mea (sigur, ieri mi-am facut manicura cu oja albastra, prin urmare a fost mult curaj in aer) de a testa o reteta noua, in ton cu vremea si cu Halloween-ul.
Intrucat nu am avut poza cu sectiunea tortului, insa promit ca intr-o zi sa il refac, pentru ca mirosul era senzational, iar cand am impartit blatul mi-am permis sa gust doua firimituri, am decis ca astazi – alta zi maraton, cu proiecte, filmare de emisiune si planuri nutritionale pentru clienti – sa il refac, dar sub forma de cupcakes. Ce face un cupcake cupcake? Crema de deasupra, nu? Ei bine, am executat rapid o tava de briose keto dupa reteta de la blatul de ieri, omitand doar 2 dintre ingrediente, si am facut crema putin mai tare, cat sa stea batoasa si mandra pe briose.
Ingrediente briose keto:
- 300 grame dovleac
- 20 grame unt
- 5 grame scortisoara Ceylon
- 10 grame Tagatesse pentru dovleac
- 6 oua separate
- 50 grame Tagatesse pentru oua
- 200 grame nuca
- 20 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
Ingrediente crema de branza:
- 200 grame Philadelphia
- 50 ml smantana dulce
- 20 grame Tagatesse
- 1 lingurita suc lime
- un varf de lingurita scortisoara Ceylon
Iubesc dovleacul, dar nu suport sa il dau pe razatoare. Asa ca mi-am incercat norocul cu blenderul, si am impresia acum ca merit premiul Nobel pentru descoperiri in bucatarie. Asadar, am tocat dovleacul foarte marunt in blender, apoi l-am calit in cele 20 de grame de unt. Am presarat indulcitorul, apoi scortisoara, si am lasat sa se inmoaie usor, amestecand din cand in cand.
Intr-un vas inalt, am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am facut bezea cu aproximativ jumatate din cele 50 grame de indulcitor. Restul l-am adaugat in galbenusuri si am mixat pana cand si-au schimbat culoarea. Am amestecat bezeaua cu galbenusurile usor, pastrand cat mai mult din aer in compozitie.
Am macinat nuca in blender si am adaugat in cupa blenderului si faina pentru reducerea carbohidratilor, pentru o incorporare mai facila in mixul de oua. Am adaugat-o peste bezea, am incorporat-o cu grija, apoi la final am adaugat si dovleacul tras in unt. Au iesit fix 15 briose keto, pe care le-am copt aproximativ 20 minute, la 160 grade, pe treapta a doua a cuptorului.
Cand scoateti briosele din cuptor, lasati-le sa se racoreasca pe un grill de bucatarie, pentru a evita umezirea lor. Intre timp, puteti face crema, iar sugestia mea e sa adaugati smantana dulce treptat, pentru a pastra o consistenta cat mai ridicata a amestecului. Vrem ca la final sa avem o crema pe care o putem modela cu spritul de bucatarie, pe briose. Enjoy!
1 comentariu