Imi plac mult mirosurile si aromele fructelor, infinit mai mult decat fructele in sine. Cand eram copil, cautam din ochi in vitrinele buticurilor din cartier sau din piata ceva-uri cu mere. Sure, merele sunt bune, dar aroma lor? Imi amintesc perfect ca in perioada Sugus – bomboanele gumate – mi se parea nedrept ca existau cu atatea arome, dar cu mere nu. Probabil mi-a mirosit ceva, pentru ca in vara respectiva au aparut pe piata bulinele verzi, pe care chioscurile le vindeau la bucata. Fericire pura.
Aroma de lamaie in forma artificiala nu imi place. Mi se pare amara si o evit de cand ma stiu in pungile cu dropsuri sau jeleuri. Cea naturala, insa… E incredibil cum un fruct atat de acru poate da finete si eleganta unei prajituri, unei creme dulci sau unei fripturi de pui.
Astazi am fost in lemon mood, iar cupcakes-urile mele au iesit exact cum le-am visat. Delicate, fine, discret aromate.
Ingrediente:
- 100 grame unt la temperatura camerei
- 3 oua mari
- 4 linguri faina de migdale
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 fiola butter vanilla
- coaja de la o lamaie mica
- o lingurita suc de lamaie
- indulcitor
Stiti ca nu imi place sa complic lucrurile. Probabil e motivul principal pentru care pana acum nu m-am incumetat sa fac macarons. Prin urmare, singurul pas este amestecarea tuturor ingredientelor de mai sus cu mixerul/blenderul. Eu le-am facut in cana inalta de la meu vertical, cu telul atasat. Consistenta pe care trebuie sa o obtineti e ca de clatite americane.
Am pus in fiecare forma de briosa cate doua linguri de compozitie, insa regula e sa puneti cam pana la jumatatea formei/hartiei, in functie de marimile pe care le aveti. Le-am decorat cu niste fulgi de migdale, dar sunt total optionali si le-am tinut in cuptor, la foc mediu, pana s-au aurit.