In perioada de slabire din cadrul dietei ketogenice, esential este sa scadem carbohidratii, nu sa mancam cantitati industriale de grasimi. Corpul nostru are deja depozite de grasimi de care se poate folosi in scopuri energetice, prin urmare un aport exogen este destul de reduntant. De asemenea, limitarea calorica la care ne supunem nu permite un consum frecvent de dulciuri keto, intrucat acestea sunt, de obicei, calorice. Am incercat astazi sa reduc caloriile din reteta de briose keto, apeland la alimente dense din punct de vedere proteic dar cu un aport caloric mediu spre scazut.
Ingrediente:
- 3 oua
- 50 grame pudra proteica Impact Whey Protein Chocolate Smooth
- 50 grame faina cocos
- 150 grame iaurt grecesc 10%
- esenta de rom
- 10 grame praf de copt
Evident ca lucrurile stau extrem de simplu si ca nu e necesar sa fim experti in arta culinara pentru a pregati briosele: Dupa ce amestecati ouale cu iaurtul (mediul lichid), adaugati pe rand toate celalalte ingrediente, si mixati pana obtineti un aluat omogen. Cantitatea de aluat este suficienta pentru 6 briose. Le-am copt 25 de minute la 180 grade, in cuptorul preincalzit. Enjoy!