Am calculat saptamana aceasta o serie de budinci de chia cu arome si texturi diferite. Nu stiu in ce clipa am decis ca una va deveni coliva keto, dar astazi am testat reteta si a iesit cum mi-o imaginam: pufoasa, aromata si foarte satioasa. Semintele de chia sunt foarte versatile, iar continutul lor bogat de fibre le fac perfecte pentru deserturi. Pe langa faptul ca este un desert keto, este si fara lactoza.
Ingrediente:
- 200 ml lapte de cocos neindulcit
- 1 lingurita lucuma
- 2 linguri indulcitor (Tagatesse)
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cacao (Callebaut)
- 2 linguri seminte chia
- 1 lingura seminte canepa decorticate
- 1 lingura nuca macinata
Intr-un ibric cu fundul gros, am pus laptele de cocos la fiert si am adaugat indulcitorul, lucuma, scortisoara si cacaua. Am amestecat pana cand a dat in clocot, apoi am adaugat semintele de chia si canepa. Am amestecat in continuare pana cand a inceput sa capete volum. Semintele sunt hidrofile, astfel incat la final, textura va fi una destul de solida, ca a unei creme cu unt. Am adaugat nuca, am incorporat-o, si am lasat compozitia sa se raceasca. Enjoy!
Reteta contine 2 portii.