Din painea keto facuta ieri, despre care trebuie sa va spun ca e senzationala, si ca amestecul de fainuri keto cu drojdia ii da un gust foarte apropiat de al painii pe care o stim cu totii, am taiat 4 felii de aproximativ 1 cm grosime, ca sa fac ceva la fel de bun, dar dulce. A fost unul dintre motivele pentru care nu i-am adaugat la copt seminte sau alte condimente in afara de sare. Sigur, daca nu aveti idei atat de crete ca mine, puteti condimenta painea keto dupa bunul plac. Pana una alta, sa va dezvalui secretele retetei de budinca keto din paine.
Ingrediente:
- 4 felii paine keto
- 3 galbenusuri
- 1 lingura cacao neagra
- 100 ml smantana dulce
- 30 grame Tagatesse
- 3 oua separate
- 100 ml smantana dulce
- 20 grame unt
- 1 lingura cacao neagra
- 30 grame Tagatesse
Ingrediente decor:
- 40 grame nuca
- 30 grame Tagatesse
Intr-o tava de 20/20 cm, am inghesuit cu grija feliile de paine. Intrucat in mod traditional e o prajitura facuta din resturi, le puteti taia oricum, important e sa acopere fundul tavii. Intr-un vas, am mixat cele 3 galbenusuri, 30 grame Tagatesse si o lingura de cacao, apoi am adaugat smantana si am omogenizat. Am turnat peste feliile de paine, asigurandu-ma ca lichidul va fi absorbit uniform.
Intr-un alt vas, am batut albusurile oualor spuma, impreuna cu restul de 30 grame de Tagatesse. Separat, am mixat galbenusurile cu untul si smantana dulce pe bain marie, apoi am adaugat cacaoa. Am incorporat acest amestec in albusurile spuma si am turnat compozitia peste painea inmuiata, uniformizand usor. Am copt circa 30 minute la 180 grade. Enjoy!