Foarte des intalnite pe mesele aniversare sau de sarbatori, buletele de cascaval sunt, cu ingredientele clasice, o combinatie total nepotrivita: branza, cu un continut ridicat de grasimi, mixata cu oua si faina – carbohidrat simplu – prajite in baie de ulei. Faina de grau prajita este nociva, iar alaturarea dintre lipide si glucide reprezinta unul din factorii principali ai cresterii in greutate.
Inlocuind faina de grau cu faina de cocos, am obtinut cele mai aerate si mai gustoase bulete de cascaval keto, fara acest gust usor amarui pe care il confera prajirea fainii clasice.
Ingrediente:
- 400 grame cascaval de vaca
- 4 oua
- o lingura cu varf de
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita rasa de paprika afumata
- 1/2 lingurita rosii uscate la soare maruntite
- 300 ml
Am ras cascavalul pe razatoarea cu gauri mici, apoi am amestecat-o cu restul ingredientelor, cu exceptia uleiului, desigur. Am incins uleiul de cocos, pentru a ma asigura ca buletele nu vor absorbi o cantitate mare din acesta, apoi am format bilute pe care le-am pus in tigaie. Le-am prajit pe ambele parti aproximativ 2 minute, pana s-au aurit. Bucura-te de cele mai gustoase bulete de cascaval keto, fara sentimente de vinovatie!