Cumparasem fara o tina anume o conopida in urma cu cateva saptamani. Aproape zilnic planuiam sa fac ceva cu ea, dar pierdea la mustata concursul cu alte legume. Aseara i-a venit randul, si a devenit, impreuna cu alte ingrediente, o delicioasa reteta de burgeri keto din conopida.
Ingrediente:
- 800 grame buchete conopida
- 100 grame branza maturata Trascau (sau cascaval)
- 100 grame telemea de capra maturata
- 1 ou
- 50 grame ketomix pane
- sare, piper
- fulgi de chilli
- 4 catei usturoi
Intai, am fiert conopida 15-20 minute, astfel incat sa ramana al dente. In robot, am maruntit intai branzeturile, usturoiul si condimentele. Am adaugat conopida stoarsa bine de apa (o poti presa intr-o strecuratoare cu o lingura), oul si jumatate din ketomixul pane. Am mixat cu pulsatii scurte, 2 minute, pana am obtinut o pasta relativ omogena. Am pus pasta intr-un bol, am adaugat restul de ketomix, am amestecat si am lasat cateva minute pentru ca mixul sa absoarba din lichidul din conopida.
Am pregatit o tava de copt cu foaie de hartie si am format 12 burgeri keto din conopida. I-am copt aproximativ 30 minute la 180 grade, i-am intors, apoi i-am mai lasat inca 10 minute. Sunt perfecti atat calzi, cat si reci.