Ce am gatit ieri echivaleaza, in regimul meu low carb, cu momentul in care europenii au descoperit teritoriile americane. Calzone keto este cea mai gustoasa, mai decadenta si mai plina de arome pizza, incluzandu-le si pe cele cu blat clasic. De vina este, cu certitudine, aluatul, pe care il voi testa in zeci de feluri si cu zeci de toppinguri si umpluturi in urmatoarea perioada.
Ingrediente blat:
- 150 grame mozzarella rasa
- 4 linguri faina migdale
- 2 linguri faina cocos
- condimente (fulgi de chilli, parmezan, cimbru)
Ingrediente umplutura:
- 10-15 felii salam uscat
- 3 felii mari cascaval afumat
- ciuperci din conserva
Intai de toate, nu am folosit mozzarella din apa, ci vidata, pe care am dat-o pe razatoarea mare. Am pus-o intr-un castron termorezistent si am introdus-o in cuptorul cu microunde impreuna cu diferite condimente cam 1,5 minute, la 400w, pana s-a topit. Aveam deja pregatite cele doua tipuri de faina, asa ca am scos repede vasul din cuptor, intrucat mozzarella se solidifica destul de repede, si am pus pe rand cele doua tipuri de faina. Le-am incorporat cu o spatula de silicon. Dupa ce am terminat, am mai pus aluatul 10 secunde la cuptorul cu microunde, ca sa ii confer elasticitate, si am pregatit doua foi de copt si sucitorul. Am pus aluatul pe una dintre foi, am acoperit cu cea de-a doua foaie si am intins aluatul subtire, cam 1-2 mm. L-am impartit usor cu cutitul in trei, pe lungime, apoi partile din margine le-am franjurat in fasii de 2 cm latime (promit sa am fotografiile cu pasii la urmatorul test). Pe mijlocul ramas intact am pus feliile de cascaval, salamul si ciupercile, apoi am impaturit franjurii. Unul din stanga, altul din dreapta, suprapunandu-i usor, pana am obtinut ceva cu aspect de paine impletita.
Am tinut-o in cuptor 15 minute la foc mediu, verificand des, intrucat schimbarea de culoare a intervenit rapid, fiind un aluat din mozzarella. Calzone low carb Este incredibil de satios, perfect pentru keto si foarte gustos. Combinatia castigatoare a fost cu iaurt rece.