Ce se intampla cu grasimea cand slabesti?

Ti-ai pus vreodata intrebarea aceasta? Ce se intampla cu grasimea cand slabesti? Multi doctori sau antrenori personali ar raspunde partial gresit, considerand ca grasimea subcutanata sau adipoasa se transforma in energie. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Atunci cand consumam carbohidrati si proteine in exces, surplusul se transforma in trigliceride si se depune pe aripioare. Cand incepem procesul de slabire, ceea ce facem este sa transformam trigliceridele in dioxid de carbon, apa si energie, asa cum putem remarca in formula de mai jos:

C55H104O6+78O2→55CO2+52H2O+energie

De pilda, pierderea a 10 kilograme de grasime implica inhalarea a 29 de kilograme de oxigen, ceea ce produce 28 de kilograme de dioxid de carbon si 11 kilograme de apa. Exact acesta este „destinul” metabolic al grasimii. Urmarind acesti atomi parasind organismul, s-a constatat ca 8.4 din aceste kilograme sunt expirate sub forma de dioxid de carbon, si doar 1.6 kilograme sunt pierdute sub forma de apa (transpiratie si alte fluide corporale).

Asadar, grasimea nu se transforma in energie, ci este expirata, acest proces transformand plamanii nostri in cel mai important organ excretor pentru pierderea in greutate.

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+