Avantajul unei fripturi gatite lent este ca isi pastreaza fragezimea cateva zile bune, si se desface in fasii delicate chiar si reincalzita. Cantitatea mai mare de carne folosita este importanta, si in acelasi timp te ajuta ca vreme de 3-4 zile, sa nu mai pregatesti decat garnitura: piure de legume keto friendly, salate ori muraturi stropite cu ulei de masline. Ceafa de porc gatita lent este una dintre cele mai aromate alegeri, datorita insertiilor de grasime.
Ingrediente:
- 1.5 kg ceafa porc intreaga
- 2 linguri untura porc
- 1 lingurita pudra paprika
- 1 lingurita pudra usturoi
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita piper
- 1 lingura sare Himalaya
Din condimente, am facut un amestec cu care am masat bucata de carne stearsa inainte cu un servet absorbant. Am topit untura intr-o tigaie rezistenta la cuptor si am aurit carnea pe toate partile, cateva minute. Am adaugat o ceasca de apa, am acoperit cu capac si am introdus tigaia la cuptor, la 150 grade, aproximativ 6 ore. Veti obtine o ceafa de porc gatita lent frageda, care se desprinde in fasii subtiri.
Pastrata in frigider acoperita, se feliaza usor cand e rece, iar reincalzita, va fi la fel de moale ca in prima zi. Enjoy!