Suna paradoxal, bineinteles, dar dupa toate retetele de paine si briose de pana acum, lucrurile incep sa iasa din starea asta. Impossible is nothing, zic eu. Astazi am recreat clasicele cerealele pentru lapte. Mi-am pus in functiune blenderul, am pudrat cu scortisoara Ceylon si au iesit niste patratele adorabile, aromate si dulci, perfecte pentru un mic dejun keto.
Ingrediente:
- 100 grame seminte in
- 100 grame seminte canepa decorticata
- 1 lingurita scortisoara Ceylon
- o lingura ulei de cocos
- indulcitor
“Keep it simple” e un motto pe care il imbratisez cu drag de cand gatesc, si l-am avut in vedere si la aceste cereale keto. Am pus toate ingredientele in blender si am apasat butonul turbo de cateva ori, pana am obtinut un aluat lipicios, dar ferm. L-am adunat cu spatula de silicon din blender si l-am pus pe o foaie de copt. Deasupra ei am pus o alta foaie de copt si am intins cu sucitorul cat de subtire am putut (maxim un mm). Am luat hartia de copt de deasupra si am asezat-o pe cea cu aluatul in tava de aragaz. Am dat-o la cuptor aproximativ 10 minute, la foc minim. Am scos tava afara si cu ajutorul cutitului pentru pizza am taiat usor patratele mici in foaia de aluat, fara a le desprinde unele de celelalte. Am pus tava la loc in cuptor cu usa inchisa si am inchis si focul. Le-am lasat asa cam o ora, sa se usuce perfect. Stiti voi, pentru crunchiness. In continuare, 100 de grame de smantana amestecata cu mascarpone, 5-10 patratele mirosind a scortisoara si o patratica de ciocolata neagra au fost gustarea perfecta dinaintea orelor de cardio.
PS: Scortisoara Ceylon pentru ca cea din comert, pe care nu scrie decat “scortisoara”, afecteaza rinichii in cantitate atat de mare.