De aproximativ o luna, forumurile americane sunt invadate de o sumedenie de retete de chaffles keto – un joc de cuvinte simpatic, derivat din alaturarea cheese si waffles. Probabil intr-o dimineata, cineva s-a uitat la o punga anosta de mozzarella rasa si, plictisit peste masura sa o adauge in omleta, a zis: „fuck it! asta intra in aparatul de gofre.”
Chaffles au la baza, ca observatie personala, ingredientele aluatului de fathead, fara a include insa si efortul de a incorpora oua si faina de migdale intr-o masa de mozzarella topita, vascoasa.
Ingrediente:
- 200 grame mozzarella rasa
- 2 oua medii
- 2 linguri faina de migdale
- 5 grame praf de copt
- busuioc
- 1 rosie uscata la soare, tocata marunt
- 1 praf de piri-piri
- sare, piper
Intr-un bol, am amestecat ouale cu toate condimentele, apoi am adaugat branza rasa si faina de migdale. In acelasi timp, am preincalzit aparatul de gofre. Am pus in fiecare forma 1 lingura cu varf din compozitie si am aplatizat-o usor. Au iesit 6 bucati de chaffles keto, si in mod surprinzator, s-au desprins usor din forma, iar dupa racire au devenit ferme.
Pot fi utilizate ca suport pentru sandvisuri, pot fi pregatite in avans pentru a le manca rapid la micul dejun, atunci cand nu e timp, sau poti fi folosite ca suport pentru mini-pizza, adaugand ingrediente specifice. Ba chiar, fiindca imi lipseste uneori budinca cu branza si rom, coapta la cuptor, cred ca aluatul de chaffles keto poate fi facut si dulce, aromat. Enjoy!