In weekenduri, indiferent cat de frig e – esential e sa nu ploua – ne plimbam macar 8 kilometri prin oras. Evident, uneori privirea iti cade pe diferite reclame, si de cele mai multe ori sunt cu mancare. Weekendul trecut am trecut pe langa un celebru fast food care promova camembert prajit (right, sunt sigura ca era camembert) si am decis sa fac si eu cheese bites keto. Au iesit perfecte si datorita continutului ridicat de fibre din ketomix-ul pane, sunt foarte satioase.
Ingrediente:
- 500 grame telemea grasa
- 4 oua
- 30 + 50 grame ketomix pane
- piper
- ulei de masline/cocos pentru prajit
Intai am taiat branza cuburi de 1.5 cm. Am ales o branza nedegresata, de tara, din cele care se topesc daca le-am pune pe grill. Le stiti voi. Desigur, puteti utiliza si camembert ori brie. In robot, am pus ouale si 30 grame ketomix pane si am mixat pana am obtinut o pasta moale. Intr-o farfurie, am pus restul de ketomix pane si am pregatit o caserola mare (explic imediat de ce).
Am tavalit fiecare cub de branza prin aluat, apoi prin pudra de ketomix si le-am asezat cu grija in caserola. La final, cand toata branza a fost pregatita, am pus caserola la congelator aproximativ o ora. E un pas important, care va ajuta ca la prajire sa nu se scurga branza din „hainuta”.
Am incins uleiul (eu am folosit ulei de masline) si am pus aceste cheese bites keto la prajit, cate un 1 minute pe fiecare parte. Le-am scos pe servet absorbant si se pot servi fie imediat, calde, fie de la frigider, ca aperitiv rece. Enjoy!