Pentru ca vremea de afara cere confort food (adica mancare gustoasa), am decis sa fac un cheesecake cu fix ce am in casa. Nu aveam nicio umbra de faina de migdale pentru un blat crocant, cu unt, asa ca am improvizat.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 50 grame faina de cocos
- 3 linguri Tagatesse
- esenta de portocale
Ingrediente crema:
- 700 grame branza de vaci Pilos 20% grasime
- 150 grame branza Philadelphia
- 200 grame branza mascarpone
- 1/4 lingurita vanilie de Madagascar
- 4 linguri indulcitor
- 100 grame boabe afine
Am mixat toate ingredientele pentru blat impreuna, apoi le-am copt circa 15 minute, la 150 grade, in cuptorul preincalzit. Blatul nu trebuie copt de tot, ci pana prinde o crusta. Intr-un vas mare, separat, am amestecat toate ingredientele pentru crema, mai putin boabele de afine. Am turnat amestecul peste blatul din cuptor, am decorat cu afine, si l-am mai lasat circa 45-50 minute, tot la 150 grade. Enjoy!