Fiind un mare fan al cheesecake-urilor, incerc diferite combinatii de fiecare data cand imi e dor de o felie. Astazi am ales o varianta fructata, permisa din a doua luna de dieta ketogenica. Si mai important, acest cheesecake keto nu contine branza proaspata, cu un continut important de carbohidrati, ci doar elemente keto-friendly.
Ingrediente baza:
- 35 grame unt topit
- 100 grame migdale macinate
Ingrediente crema:
- 500 grame mascarpone
- 100 grame smantana fermentata
- 200 ml smantana lichida pentru frisca
- 15 grame fulgi gelatina dizolvati in apa fierbinte
- Indulcitor
- Zmeura
Pentru baza, am amestecat ingredientele si le-am presat pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili cu diametru de 20 ml. Am introdus in frigider compozitia pentru a se stabiliza si am facut crema.
SFAT: Asezati folie alimentara pe in tava de tort inainte de a aseza baza, pentru a putea transfera tortul pe un platou dupa inchegare.
Penntru crema, am amestecat toate ingredientele in cuva mixerului, cu exceptia zmeurei. Am turnat compozitia peste baza de migdale si am introdus iarasi la frigider, cateva ore. Am facut un puree de zmeura pe care l-am turnat peste compozita de cheesecake keto deja intarita si l-am introdus iarasi la frigider. Enjoy!
As dori sa mi spuneti va rog unde ati introdus gelatina ..?! In compoziția cu brânza sau in piureul de căpșuni ?