Am incercat atat de multe retete de cheesecake keto in ultimii doi ani, nici nu va imaginati! Nu era niciuna rea, dar fie le lipsea textura specifica, fiind mai mult pufoase, fie indulcitorul lasa un usor aftertaste. In plus, de fiecare data crusta de migdale iesea prea crocanta, departe de textura moale si faramicioasa a unei cruste clasice. Nu si astazi, insa! Astazi am facut cel mai bun cheesecake keto pe care l-ati putea incerca vreodata.
Ingrediente:
250 grame branza proaspata
100 ml smantana lichida pentru frisca
3 oua
25 grame ciocolata neagra
100 grame faina de migdale
50 grams butter (1.5 oz)
vanilla extract
50 grame Tagatoza
Intai, am topit untul, iar jumatate din el l-am turnat peste faina de migdale. Am omogenizat compozitia, am adaugat o lingurita de tazatoza, putina esenta de vanilie, si le-am incorporat si pe acestea. Intr-o tava de silicon, am asezat crusta mai sus obtinuta, in mod uniform. Am introdus tava in cuptor pentru 5 minute, la foc mediu. Intre timp, am facut crema de branza: am mixat branza putin, pentru a o aera, apoi am adaugat, treptat, smantana lichida. Dupa ce am obtinut o crema pufoasa, am inceput sa adaug ouale, tot pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, am adaugat indulcitorul si extractul de vanilie si le-am incorporat.
In untul ramas, am pus ciocolata neagra si le-am introdus iarasi la microunde, pentru 30 de secunde. Vor fi initial separate, dar amestecand cu o spatula de silicon intr-o singura directie, veti obtine o crema lucioasa de ciocolata.
Am scos crusta din cuptor, am turnat 80% din compozitia de branza peste aceasta, apoi am turnat ciocolata peste branza ramasa si am omogenizat-o. Cu o lingura, am turnat din mixul de ciocolata in tava. Am introdus tava din nou in cuptor, cam 30 de minute, la foc minim.
Sunt doua lucruri care au facut diferenta in reteta de astaz: indulcitorul, care are gust identic cu al zaharului si un indice glicemic de doar 3, si esenta de vanilie, care a dat crustei gustul clasic al biscuitilor. Enjoy!
Ce inseamna branza proaspata?
Utilizez un mix de mascarpone cu Philadelphia sau branza Minus-L, fara lactoza.
Suna tare bine. Spune-mi te rog ce indulcitor ai folosit?
Mulțumesc 🙂
Tagatesse