Rodica este unul dintre cei mai inventivi oameni in ceea ce priveste bucataria keto, asa ca astazi a trebuit sa incerc ultima ei inventie, o reteta de chifle keto cu seminte. Sigur ca pana la camara mi-am dat seama ca imi lipsesc niste ingrediente, si ca pe unele nu le tolerez teribil de bine, asa ca m-am adaptat din mers.
Am reusit sa obtin, inspirandu-ma din reteta ei minunata, cele mai gustoase chifle keto de pana acum.
Ingrediente:
- 1 ou
- 2 albusuri
- 100 ml apa rece
- 100 grame iaurt 10%
- 8 grame praf copt cu sofran
- 40 grame faina de in auriu
- 50 grame faina migdale
- 20 grame faina de fibre pentru reducerea carbohidratilor
- 100 grame mix seminte crude (in, floarea soarelui, dovleac)
- 10 grame tarate psyllium
- 45 ml ulei masline (cam 3 linguri)
- sare
Intai, am omogenizat cu mizerul ingredientele lichide, mai putin uleiul de masline. Pe acela l-am pastrat la final. Apoi am adaugat pe rand toate tipurile de faina si semintele. La final, am framantat aluatul obtinut cu ulei de masline, apoi am modelat 10 chifle de marime obisnuita, pe care le-am copt cam 50 minute, la 170 grade. Enjoy!