Zilee trecute, am avut nevoie de mai multe galbenusuri. Cum nu arunc nimic, am ramas cu 5 albusuri si am decis sa fac cu ele niste chifle keto pufoase, carora cu certitudine le lipseste acel gust de ou pe care il remarca unii. Am pornit, desigur, de la vechea reteta de chifle keto cu seminte, schimband ici-colo cate un ingredient.
Ingrediente:
- 5 albusuri
- 50 grame faina migdale
- 50 grame faina de in auriu
- 15 grame Ketomix Universal
- 5 grame praf de copt
- 7 grame drojdie uscata
- 50 ml ulei masline
- optional seminte
Am pus in bolul mixerului toate ingredientele, mai putin uleiul de masline, si am amestecat pana cand am obtinut o masa densa, compacta. Am adaugat treptat uleiul de masline, care a ajutat la desprinderea aluatului de pe vas si la formarea de fasii de aluat usor de modelat.
Am impartit aluatul in 7 bile pe care le-am aplatizat in tava, apoi am presat mix de seminte deasupra fiecarei viitoare chifle keto pufoase. Desigur, e un pas optional si tine mai degraba de aspect, mai cu seama ca aduce calorii in plus. Am copt chiflele la 170 grade 50 minute. Enjoy!
Buna. As vrea sa fac portie dubla, dar nu as vrea sa folosesc atatea albusuri. Cu ce as putea inlocui? Apa pot pune (ca la chiflele dupa reteta veche)?
Multumesc, Gabi
Buna! Cred ca poti incerca, nu am testat sa garantez ca merge. As mari usor cantitatea de fibre.
Cu ce as putea inlocui faina de in auriu? De cocos? De bambus? Psyllium?
Multumesc
Poate cu psyllium, insa neincercand nu pot garanta rezultatul.