Vara e despre vinete. Sau cu vinete, orisicat. Imi plac gatite oricum, dar nimic nu ma duce mai tare in copilarie ca o salata de vinete cu ceapa tocata fin, o rosie bine coapta si o felie de branza. Eu as putea sa mananc salata de vinete cu lingurita, dar sigur sunt un caz aparte. Multi dintre noi au nevoie de un suport, cum este painea. Cum cerealele nu au ce cauta in dieta ketogenica, am testat rapid in weekend o reteta de chifle keto simple, a caror pregatire nu a durat mai mult de 5 minute pana la introducerea in cuptor.
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 ml smantana dulce 20%
- 25 grame drojdie proaspata
- 100 grame faina de fibre
- sare
- piper
Am mixat toate ingredientele cu exceptia fainii de fibre, pe care am adaugat-o treptat, la final. Intotdeauna procedez asa cu faina de fibre, intrucat e higroscopica si daca se intampla sa folosesc oua mai micute, e posibil sa iasa un aluat mult prea tare. Am turnat aluatul in 6 forme din silicon, de aproximativ 6-7 cm diametru, si le-am copt aproximativ 30 de minute la 150-160 grade. Enjoy!
Multumesc mult pentru reteta, eu ii pun si chimen si e fix pe gustul meu. Singura problema pe care o am este consistenta compozitiei, se ingroasa prea mult daca pun 100 gr mix de fibre de la nosugar si nu se coace la mijloc, ramane cruda. Am redus cantitatea de mix…. Am folosit o forma de chec, probabil ca tb sa utilizez ceva mai plat, sa nu fie prea inalt. Compozitia trebuie sa curga, ma gandesc, inainte de a o pune in forma, adica sa fie putin mai groasa decat o compozitie de caltita, sau cum? tks!
Buna, Cristina. Eu am folosit forme scunde, tocmai pentru ca stiu ca aceasta faina, neavand gluten, da senzatia de crud, si nu imi place. Consistenta e ca a unui aluat de chec, curgatoare dar mai densa decat la clatitele noastre.