Am cumparat o ridiche Daikon, nu intrebati de ce. Vreo 700 de grame. Ok, si acum ce facem cu ea? Cata salata cu o tona de otet pot sa imi fac? Am dat play pe YouTube la niste bad Rihanna (nu judecati…) si am intrat in modul „gatit”. Am deschis frigiderul, de unde se uita trist la mine jumatate de rulou de branza de capra cu ierburi si un carton de oua (da, stiu, sunt avuta, am 30 de oua in frigider). Aparent Rihanna m-a facut si amuzanta. Si am facut niste chiftele din ridiche atat de misto, incat ma bucur ca nu le-a facut altcineva, ca nu ma mai opream. Stiti, am un mare avantaj: daca gatesc eu, doar gust, nu mai pot manca, din cauza mirosurilor de mancare din bucatarie. Deduc ca ne putem hrani si doar cu miros, ceea ce inseamna ca azi am mancat (a se citi inhalat) de la cel putin 4 patiserii pe langa care am trecut. Revenind la reteta, nu eram foarte sigura de ce urma sa iasa. Am intrebat o prietena draga ce ar pune in chiftele, si mi-a zis de chimen. Dupa 30 de minute de cautat chimenul prin casa (multumesc, Cris!), am trecut la treaba si am facut cele mai delicioase chiftele din ridiche, care aduc incredibil de bine cu friganelele din cartof si ou din copilarie.
Ingrediente:
- 300 grame ridiche Daikon rasa fin
- 2 oua
- 75 grame branza de capra La Colline
- 30 grame faina Szafi pentru reducerea carbohidratilor
- 5 grame chimen
- 2 catei usturoi
- sare, piper, paprika
- 30 grame ulei de cocos rafinat pentru prajire
Intr-un bol mare, am amestecat ridichea rasa cu ouale si branza, apoi am adaugat condimentele. Faina am pus-o treptat, pana cand am ajuns la textura dorita, respectiv una similara cu a aluatului de pancakes. Intr-o tigaie intinsa, am pus la incins uleiul de cocos, apoi am dat focul la minim. Am pus cate o lingura de aluat de chiftele din ridiche, pe care l-am aplatizat usor. Le-am prajit aproximativ 2 minute pe fiecare parte, apoi le-am scos pe servetele absorbante. Enjoy!