De ceva vreme, ma regasesc in postura in care nu tolerez foarte bine carnea ca atare, asa ca incerc sa fiu cat mai inventiva cu carnea tocata. Am primit un pui de tara, si primul gand a fost sa fac chiftele keto. Puiul nu este in top proteine preferate, dar cel crescut la tara face exceptie, pentru ca are suficienta grasime care sa dea gust bun mancarii.
Ingrediente:
- 800 grame pulpe pui dezosata cu piele
- 150 grame gogosar
- 100 grame ceapa alba
- 100 grame dovlecel
- 5 catei usturoi
- 10 grame ghimbir proaspat
- 20 grame ketomix pane
- paprika, sare, piper, nucsoara
- 100 ml ulei masline
Am tocat carnea la masina de tocat prin sita mica. In robot, am tocat toate legumele fin, apoi am adaugat carnea, pentru a forma pasta de chiftele. La final, am adaugat condimentele si ketomixul pane in compozitie, omogenizand bine.
Intr-o tigaie de 20 cm diametru, am incins uleiul de masline si am prajit aceste chiftele keto pe rand, pe ambele parti, la flacara medie. Enjoy!
*Valorile nutritionale sunt pentru intreaga reteta, cu recomandarea de impartire in 6 portii.