Iubesc primavara si toate aromele colorate cu care vine ea: salate, ridichi, ceapa si usturoi verde, delicata leurda si cate si mai cate. Si cum sursa mea preferata de alimente are de ceva zile si legume locale, am comandat si o sacosa de frunze proaspete. O parte au devenit salate, iar ultimele le-am transformat azi intr-o ciorba de loboda delicioasa.
Ingrediente:
- 100 grame bacon
- 2 linguri ulei masline
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- frunzele de la 4 legaturi loboda (cam 50 grame)
- 2 oua
- 1 legatura leurda
- 30 grame unt
- sare, piper
- optional suc de lamaie
Intr-o oala, am pus uleiul la incalzit, apoi am adaugat baconul taiat marunt. Cand aceasta a devenit usor crocant, am pus ceapa si usturoiul tocate si le-am calit cateva minute. Am adaugat 1.5 litri de apa, condimente, si am lasat sa fiarba aproximativ 15-20 minute. Am adaugat loboda taiata. Intre timp, am topit untul intr-o tigaie. Am batut cele doua oua, le-am condimentat si am adaugat leurda tocata foarte fin in ele. Am turnat ouale in tigaie si am acoperit cu un capac, lasand omleta sa se gateasca la foc foarte mic. Am feliat-o, am adaugat-o in ciorba si am inchis focul.
Gata in doar 20 minute, aceasta ciorba de loboda cu bacon si omleta este satioasa si aromata, si poate fi consumata si rece. Enjoy!