Ma repet des in bucatarie, din comoditate si lipsa acuta de timp. Uneori insa dau totul la o parte si ma pierd printre tigai. Asa am facut si aseara, si mai ales astazi. Intai insa, cele mai bune ciuperci cu smantana, innobilate cu vin de Samburesti.
Ingrediente:
- 500 grame pleurotus
- 200 ml smantana de gatit 32%
- 2 catei de usturoi
- o ceapa alba tocata marunt
- 150 ml vin alb sec
- o legatura de marar
- 50 grame unt
Intai de toate, am spalat ciupercile si le-am taiat. Potrivit de mare, pentru a avea o textura frumoasa in farfurie. In timpul asta, in tigaie inotau in unt ceapa tocata si usturoiul. Am adaugat ciupercile in tigaie si am amestecat cu o lingura de lemn. Dupa 5 minute, am turnat vinul si l-am lasat sa se evaporeze. Am adaugat smantana si am lasat totul la foc mic pret de 15 minute, amestecand des. A iesit un sos cu gust bogat, completat perfect de textura pufoasa a ciupercilor. Am mancat ciuperci cu smantana imbratisate de marar tocat marunt, alaturi de o friptura de porc. Enjoy!