Am pornit aceasta reteta de fapt de la o alta idee: am vrut sa fac clatite keto cu umplutura tiramisu, insa era seara si cumva un shot de espresso nu isi mai avea locul asa tarziu. In plus, cele cateva capsuni din frigider erau perfecte pentru a intregi gustul acestor clatite keto pufoase.
Ingrediente:
- 2 oua mari (160 grame)
- 200 ml smantana dulce
- 20 grame indulcitor (am folosit Tagatesse)
- 10 grame ketomix universal
- 10 grame faina cocos
- 10 grame cacao
- esenta vanilie
Umplutura:
- 200 grame smantana fermentata
- 100 grame mascarpone
- 30 grame indulcitor (am folosit Tagatesse)
- 1 lingurita suc lamaie
- esenta vanilie
Pentru aluatul de clatite keto, am mixat intai ouale cu smantana dulce si indulcitorul aproximativ 5 minute. Am adaugat celelalte ingrediente si am continuat sa mixez alte cateva minute. Am incins tigaia de clatite si am uns-o cu un strop de ulei de cocos pe care ulterior l-am sters cu hartie absorbanta. Am turnat cam 50 ml aluat in mijlocul tigaii pe care l-am intins cu fundul polonicului circular – obtinand astfel clatite usor de intors, de aproximativ 10-12 cm diametru. Puteti intoarce clatitele – fragile intrucat nu au gluten – cu o spatula lata ori cu ajutorul degetelor. Am continuat pana cand am terminat aluatul, obtinand 10 clatite.
Pentru umplutura, am mixat toate ingredientele cam 5 minute. Daca doriti clatite keto cu gust de tiramisu, puteti inlocui sucul de lamaie cu 1 shot de espresso si un strop de rom. Le-am umplut cu crema obtinuta si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Enjoy!