Fusion a fost primul cuvant care mi-a venit in minte in timp ce pregateam felul asta de mancare. Izul argentinian de empanadas, sosul fabulos al Italiei (si al Antoniei) – ragu – si ideea de keto pur, toate s-au imbinat intr-un gust armonios, cu tente usor picante. Stiam ca va aparea o reteta de coltunasi keto perfecta inca de cand am facut prima oara calzone low carb.
Ingrediente:
- 350 grame mozzarella rasa
- 2 oua
- 50 grame faina de in
- 500 carne porc 30% grasime
- 20 grame unt
- 4 tije de apio
- 100 grame ceapa rosie
- 200 grame rosii cuburi
- cimbru, oregano, piper, sare
Din primele trei ingrediente am facut aluatul de la chiflele keto. Proportiile sunt diferite intrucat am vrut sa ma asigur ca aluatul se va intinde usor cu facaletul.
Intr-un wok, am calit ceapa tocata marunt in unt. Am adaugat carnea si am amestecat cu o spatula pana si-a schimbat culoarea si s-a omogenizat. Tijele de apio le-am taiat felii subtiri si le-am adaugat compozitiei. La final am turnat cubuletele de rosii si am condimentat. Am lasat sosul sa scada inca aproximativ 15 minute, iar apoi la racit inca pe atat.
Pentru asamblare, am intins aluat intre doua foi de copt (este lipicios, nu va ajunge doar una dedesubt) si am decupat cercuri cu un castron. Am asezat din compozitie pe jumatate de cerc, apoi am adus jumatatea goala deasupra, lipindu-le pe margini. Le-am introdus la cuptor aproximativ 20 de minute, la foc mic. Enjoy!