Cornulete keto cu rom si nuca

Imi imaginam de mult transformarea aluatului de calzone (intre timp a devenit si placinta cu branza sarata si verdeata) in aluat de ceva dulce. Nu stiam ce anume, insa m-a incantat mult elasticitatea lui, apropiata de cea a aluaturilor cu faina clasica, si voiam sa il testez. Astazi am nimerit la birou, intr-una din rarele (lucky me) vizite, cu ochii in niste platouri cu prajituri de casa, care semnalau ziua unei colege. Am fost cuminte, dar stiam ce urmeaza sa fac: cornulete low carb, cu nuca.

Ingrediente:

  • 100 grame mozzarella rasa (vidata)
  • 10 ml indulcitor low carb
  • o fiola esenta rom
  • 4 linguri faina de migdale
  • 1 lingura faina cocos
  • un galbenus de ou
  • nuca, felii de mere (sau orice alta umplutura care se preteaza)

Ca si la calzone, mozzarella am topit-o in cuptorul cu microunde. Am pus faina, lingura cu lingura, si am incorporat-o cu o spatula de silicon. Am adaugat galbenusul, indulcitorul si esenta si le-am amestecat si pe acestea in aluat. Daca vi se pare lipicios, mai adaugati putina faina de cocos. Am format din compozitie 4 bile pe care le-am intins aproximativ in cercuri si le-am taiat in 8. Am pus la baza fiecarui triunghi fie nuca, fie mar dat prin scortisoara de ceylon, apoi am rulat.

La cuptor au stat cam 10-12 minute la foc mediu. Sunt foarte aromate, cu o tenta de gust de placinta cu branza dulce si stafide. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+