Cred ca imi sterg contul de Facebook. Glumesc, nu imi permite meseria, insa ar trebui totusi sa nu mai intru online cand imi e foame, pentru ca imi pica ochii pe niste retete absolut minunate si nu le fac din lipsa de timp. Astazi insa am dilatat timpul cumva si am strecurat o adaptare simpla si gustoasa de cornuri keto, pe care le-am umplut cu o crema de branza delicioasa. V-am mai spus eu, cele 27 de kilograme de care am scapat cu dieta ketogenica nu erau de la ciocolata si napolitane, ci de la merdenele si pateuri sarate, si au ramas in continuare un soi de comfort food, asa ca era normal sa ajung si in punctul in care sa fac o astfel de reteta.
Ingrediente cornuri keto:
- 4 oua
- 200 ml smantana dulce
- 100 grame untura/unt la temperatura camerei
- 30 grame drojdie
- 100 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
- sare, piper
- 150 grame crema de branza
- verdeata
- 1 ou pentru uns
- mac/chimen/susan
You know the drill. Am mixat ouale cu smantana dulce, apoi am adaugat drojdia, untura (am avut, asa ca am ales sa o utilizez, si cred ca face diferenta) si faina, dar treptat. Am pus si un strop de sare mixata cu piper, caci asa le aveam in rasnita, apoi am lasat aluatul sa creasca aproximativ o ora. Nu stiu daca realmente creste, insa cu siguranta drojdia se cazneste sa il afaneze, si se simte atunci cand il portionezi pe plansa de lucru.
Dupa o ora, am pudrat plansa de silicon cu un strop din acelasi tip de faina de fibre si am impartit aluatul in 6 bile. Am intins fiecare bucata de aluat aproximativ 2 mm grosime, am taiat-o in 4 parti egale si am umplut cu crema de branza, apoi am rulat cele mai simpatice cornuri keto. Le-am copt aproximativ 30 minute la 150 grade, apoi le-am uns cu ou si am presarat mac si le-am mai lasat inca 10-12 minute. Enjoy!