Cand eram mica, mama facea saptamanal niste covrigei mici, aromati. Erau de post si facuti din ingrediente ieftine, daca imi amintesc bine, dar ii iubeam pentru ca erau pufosi si placut parfumati. Mi s-a facut dor de ei, sau poate de copilarie, si am facut covrigei keto, din .
Ingrediente:
- 100 grame
- 50 grame branza greceasca sau parmezan
- 4 oua
- 50 grame mascarpone
- 15 grame de drojdie proaspata + 3 linguri de apa calda
- 10 grame praf de copt
- 50 grame unt topit
- sare
- 1 ou batut si 20 grame branza rasa pentru gratinat
Am mixat toate ingredientele, cu exceptia celor destinate gratinarii covrigeilor. Am format covrigeii si i-am introdus intr-o punga pentru friptura, la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute. Cand s-au aurit usor, am rupt punga si am indepartat-o, apoi am uns acesti covrigei keto cu ou si am presarat branza deasupra. I-am mai lasat 5 minute, apoi i-am scos pe o hartie, sa se raceasca. Enjoy!