Cozonac keto cu aluat ideal in adaptare – fara oleaginoase, fara albusuri, fara lactoza

Vorbeam recent cu Natalia despre ketomixuri, si mi-a zis ca ar vrea sa faca cozonacul fara chefir. Cumva cred ca mi-a ramas informatia in subcostient, caci in stradania mea de a crea un aluat de cozonac fara oleaginoase, nu am pus nici chefir (cu rol de ajutare a cresterii). A iesit astfel un cozonac keto cu aluat ideal in adaptare, aromat si aerat, si nu am simtit lipsa chefirului. Umplutura mea e undeva intr-o zona gri pentru adaptare. Nu am umplut acest cozonac keto cu nuci, insa am pus cacao, care are, per 100 grame, cam de 2-3 ori mai putina cofeina decat cafeaua.

Desigur, daca vreti ca desertul vostru sa fie complet de adaptare, puteti sa il umpleti cu mac fiert in lapte de cocos, cu chips de cocos si cicoare + 1 albus de ou si indulcitor, ori puteti veni cu propria idee.

Ingrediente aluat:

  • 10 galbenusuri
  • 100 grame indulcitor (am folosit Tagatesse)
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 30 grame Ketomix Waffe
  • 50+20 grame Ketomix Universal
  • 10 grame drojdie uscata
  • 200 grame unt topit
  • 3 lg ulei alune de padure

Ingrediente umplutura:

  • 50 grame cacao neagra (am folosit Callebaut)
  • 50 grame chips cocos
  • 30 grame indulcitor (am folosit Green Sugar Gold)
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 albus de ou

Intai am mixat galbenusurile cu indulcitorul si vanilia. Cam 10 minute. Pare enorm, dar asta a permis galbenusurilor sa capete volum si sa incorporeze aer. Drojdia am dizolvat-o in 2 linguri de apa calda, apoi am incorporat-o in galbenusuri. Am adaugat mixurile de faina (cel de waffe si 50 grame din cel universal). In acest punct, aluatul e unul tare. Treptat, am pus untul topit in fir subtire, in timp ce paleta mixerului amesteca continuu.

Intr-un vas de ceramica, am presarat restul de ketomix universal si am pus intreaga cantitate de aluat, cu o spatula, tavalindu-l usor prin faina. Chiar daca va pare lipicios in acest punct, nu adaugati extra faina, daca vreti un aluat moale si aerat.

Ingredientele pentru umplutura le-am omogenizat in blender. Aluatul a stat circa o ora la crescut, dupa care l-am mutat pe blatul de lucru uns cu ulei de alune de padure. Am intins o foaie subtire, am presarat cacao neagra simpla si am impaturit foaia. Daca optati pentru alta umplutura, puteti sari acest pas, desigur. Am intins un dreptunghi mare, am presarat umplutura si am rulat simplu.

Am pus cozonacul intr-o tava de copt pe care am invelit-o intr-o punga de friptura si am legat-o la gura. Am lasat cozonacul sa creasca astfel, pe aragaz, inca 30 minute, apoi l-am introdus in cuptor. Dupa aproximativ o ora la 160 grade, am taiat punga si am uns cozonacul cu galbenus de ou si am decorat cu chips de cocos. Sigur, e un pas de asemenea optional, care tine mai degraba de aspect. L-am reintrodus in cuptor pentru inca 30 minute. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+