Aflata intr-o ascensiune frumoasa, dieta ketogenica se bucura in ultima perioada de aparitiile unor produse adjuvante cu un continut foarte scazut de carbohidrati. Faina din fibre este unul dintre exemplele cele mai bune. Desi fainurile pretabile in dieta ketogenica sunt nenumarate, niciuna utilizata de mine pana acum nu a avut aceasta elasticitate, necesara atunci cand aleg, de pilda, sa fac un cozonac keto.
Ingrediente:
- 85 grame faina No Carb
- 50 grame branza Philadelphia
- 50 grame mascarpone
- 15 grame drojdie dizolvata in 3 linguri apa
- 3 oua medii
- indulcitor
- esenta de vanilie
Umplutura:
- 30 grame nuca
- 20 grame cacao neagra
- indulcitor
- esenta rom
Ingredientele pentru umplutura le-am introdus in blender si le-am permis sa se amestece usor, cu doar cateva pulsatii.
Intr-un castron mare, am framantat ingredientele pentru aluat si le-am lasat la dospit circa o ora, la temperatura camerei. Am intins o foaie de copt peste care am pus aluatul. Am stropit cu apa sucitorul si am intins o foaie de 5 mm grosime, pe care am umplut-o cu mixul de cacao si nuci. Am rulat cu grija si am introdus cozonacelul, cu tot cu foaie de copt, intr-o punga pentru friptura, pe care am legat-o etans la gura. Am copt cozonacul asa circa o ora, la foc minim. Am scos cozonacul din punga si l-am lasat in cuptor, in tava de copt, pentru inca 30 de minute, la aceeasi temperatura. Cu 5 minute inainte de a-l scoate, l-am uns cu putin ou batut si indulcitor pudra. Cozonacul si-a dublat volumul si este incredibil de pufos si aromat. Enjoy!
PS: Utilizeaza la comenzile de pe www.nosugarshop.ro codul Bertie5 pentru a beneficia de 5% discount.
•15 grame drojdie proaspata?
Eu sunt in Canada si nu am cum sa gasesc aceasta faina. Inschim m-am uitat la ce contine si as putea sa gasesc o parte ( fara konjac si agar agar) dar….nu stiu in ce proportii sa le amestec. Ajutor…?
Multumesc
De fapt, cred ca o poti gasi pe Amazon, cu numele de Szafi. Altfel, nu stiu proportiile, si nu contine agar agar. Poti testa cu faina de bambus, de psyllium.
Ce inseamna temperatura minima din reteta? La cuptorul meu minim inseamna 50 grade C, cam ca un deshidrator. Este ok pentru reteta asta?
Am cuptor clasic, inseamna 160 grade. Cam tot ce fac cu faina de fibre fac la 160 grade, pentru a asigura deshidratarea aluatului si coacerea uniforma.