Prima data am facut cozonac keto acum foarte mult timp, iar reteta era publicata pe un blog care nici nu mai exista. De atunci, am testat permanent, iar astazi, in mod evident, trebuia sa va prezint si varianta facuta cu noul KetoMix de cozonac, al carui continut evident ca il putem utiliza si la multe alte retete. Prima insa va fi o reteta de cozonac keto impletit, aromat si satios.
Ingrediente (2 cozonaci):
- 5 galbenusuri
- 2 oua
- 50 grame Tagatesse
- 100 grame unt topit
- 200 grame chefir
- 20 grame drojdie
- 250 grame KetoMix Cozonac
- 50 grame ciocolata 85%
- 50 grame nuca
- 10 grame goji
- 10 grame merisor uscat
- 30 grame Tagatesse
- 1 albus
Intai, se mixeaza ouale si galbenusurile cu indulcitor, pana formeaza spuma si se deschid la culoare. Se adauga drojdia si chefirul si se amesteca 2-3 minute, pana la dizolvarea drojdiei. Se adauga cam 200 grame din Ketomix Cozonac si se amesteca pana se obtine un aluat vartos. Treptat, se pune cam 80% din unt, restul de 20 grame le vom pastra pentru a intinde aluatul.
Pregatim o foaie de copt pe care o ungem cu unt topit, apoi scoatem aluatul pe aceasta foaie si presaram restul de KetoMix. Il incorporam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si impartim in 4 bile egale. Intindem fiecare bile de aluat precum in fotografia de mai sus.
In bolul robotului, am pus ciocolata rupta, fructele uscate, albusul si restul de indulcitor. Le-am mixat pana am obtinut o pasta texturata, caci vor mai ramane bucati de nuca si asta e perfect. Am pus din compozitie pe fiecare foaie intinsa si am uniformizat-o usor, apoi am rulat aluatul cu ajutorul foii de copt. Am impletit rulourile de cozonac keto cate doua si le-am pus in tavi tapetate cu hartie de copt.
Fiecare tava am invelit-o in punga de friptura pe care am legat-o la gura si le-am lasat o ora la crescut. Cand si-au dublat volumul, am introdus cei doi cozonaci la cuptor cam o ora, cu tot cu pungi. Ulterior, am taiat punga si am mai tinut tavile in cuptor cam 30 minute, totul la 170 grade. Enjoy!