Creme brulee keto cu dovleac calit – desert de toamna

Acum cateva zile, vad la Laura Sava o reteta de crema de zahar ars cu un strat superb de dovleac. Cum deja aveam o baza de creme brulee keto, nu mi-a ramas decat sa apelez la rezervele de dovleac calit din congelator. Rezultatul a fost uimitor de fin, delicat si aromat.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 600 ml smantana dulce
  • 400 grame dovleac calit
  • 50 grame Tagatesse
  • 1 gram pudra de vanilie
  • 1/2 fiola ulei de portocala

Intr-o tigaie neaderenta inalta, am topit Tagatesse pana la caramelizare. Amestecati continuu in acest pas, pentru a nu se arde. Am tapetat peretii tigaii cu indulcitorul topit si am lasat sa se raceasca. Restul ingredientelor le-am pus in cuva robotului si le-am mixat pana la omogenizare. Am turnat amestecul in tigaia tapetata cu indulcitor caramelizat si am introdus-o la cuptor.

Deoarece e mai putin dens, dovleacul se va ridica la suprafata si va crea un strat frumos colorat. Dupa 50 minute la 160 grade, am scos tigaia si am lasat-o pe pervaz sa se raceasca. In esenta, e gata cand nu mai tremura deloc :). Am introdus creme brulee keto la frigider si am lasat-o acolo peste noapte. S-a insiropat perfect, iar o portie de 100 grame este mai mult decat suficienta. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+