Acum cateva zile, vad la Laura Sava o reteta de crema de zahar ars cu un strat superb de dovleac. Cum deja aveam o baza de creme brulee keto, nu mi-a ramas decat sa apelez la rezervele de dovleac calit din congelator. Rezultatul a fost uimitor de fin, delicat si aromat.
Ingrediente:
- 8 oua
- 600 ml smantana dulce
- 400 grame dovleac calit
- 50 grame Tagatesse
- 1 gram pudra de vanilie
- 1/2 fiola ulei de portocala
Intr-o tigaie neaderenta inalta, am topit Tagatesse pana la caramelizare. Amestecati continuu in acest pas, pentru a nu se arde. Am tapetat peretii tigaii cu indulcitorul topit si am lasat sa se raceasca. Restul ingredientelor le-am pus in cuva robotului si le-am mixat pana la omogenizare. Am turnat amestecul in tigaia tapetata cu indulcitor caramelizat si am introdus-o la cuptor.
Deoarece e mai putin dens, dovleacul se va ridica la suprafata si va crea un strat frumos colorat. Dupa 50 minute la 160 grade, am scos tigaia si am lasat-o pe pervaz sa se raceasca. In esenta, e gata cand nu mai tremura deloc :). Am introdus creme brulee keto la frigider si am lasat-o acolo peste noapte. S-a insiropat perfect, iar o portie de 100 grame este mai mult decat suficienta. Enjoy!