De fiecare data cand intru in bucatarie realizez cat de usor este sa transformi mancarurile preferate in retete keto. Creme brulee keto a iesit fantastica, exact cum trebuie sa fie un astfel de desert: siropoasa, fina, cu gust de caramel.
Ingrediente:
- 2 oua
- 150 ml smantana pentru frisca
- 75 grams Tagatoza (indulcitor)
- extract vanilie
Lucrurile stau destul de simplu: intai, am topit aproximativ 50 de grame de tagatoza, acesta fiind singurul indulcitor low carb care caramelizeaza atunci cand este topit. De asemenea, se si intareste foarte repede dupa ce l-ati caramelizat, deci trebuie sa te misti rapid. Dupa topire, pune in forme de silicon individuale cate o lingurita din tagatoza caramelizata. Intr-un castron mare, mixeaza la viteza mare ouale cu smantana lichida, indulcitorul ramas si extractul de vanilie. Cu ajutorul unei linguri, toarna din compozitie in formele de silicon, pentru indulcitorul topit. Aseaza formele intr-o tava de cuptor umpluta cu apa si lasa-le la foc minim aproximativ 45 de minute, pana devin usor aurii la suprafata.