Uneori, introducerea unui catel in familie iti poate aduce prieteni noi, misto, la fel de agitati ca tine, dar si la fel de pasionati de mancare. Am facut crevetii astia cu oameni dragi care mi-au intrat in suflet de ireal de putina vreme. Cu multa improvizatie, putin circ (iesi mai repede la Mega ca inchid la pescarie si trebuie sa fie fresh crevetii, Cristina!!!) si un strop de prosecco roze sec. Si au fost sigur cei mai buni creveti mancati de mine, cu exceptia unora dintr-o taverna din BCN.
Ingrediente:
- 800 grame creveti tiger proaspeti
- 1 legatura usturoi proaspat
- 20 grame unt
- 100 ml prosecco roze (Martini)
- 1 lgt sare roz de Himalaya
- 1 lgt piper proaspat rasnit
- 45 ml smantana dulce de gatit (3 linguri)
Dupa ce incerci sa plasezi prietenei tale decorticarea crevetilor dar sfarsesti prin a o face tu, pui untul la incins, intr-o tigaie adanca. Adaugi crevetii si ii amesteci energic, intrucat se fac in maxim 2 minute. Adaugi pe rand prosecco si smantana dulce, le mai acorzi inca 2 minute sa dea gust sosului nou format, apoi adaugi usturoiul si condimentele. Enjoy! Ca atare sau cu french fries facuti din zucchini cu parmezan.