Mood-ul de gatit de astazi a fost neverosimil de ridicat. Dupa ce am refacut tarta keto cu ciocolata si bezea, am executat elegant madlenele keto, apoi o serie de cupe din biscuite cu crema de cheesecake keto. Le-au urmat, una dupa cealalta, pastai cu maioneza si castraveti in otet, chifle keto cu mozzarella si vinete coapte cu maioneza si ceapa rosie.
Revenind la chipul dat astazi clasicei prajituri americane, am vrut o prajitura cu texturi contrastante si usoara. Cupele din aluat de biscuiti keto au iesit crocante, in timp ce crema de cheesecake keto este aerata, usor acrisoara.
Ingrediente cupe:
- 1 ou
- indulcitor Tagatesse
- 100 grame faina de migdale
- 30 grame unt topit
- esenta de vanilie
- coaja de portocala
Ingrediente crema de cheesecake:
- 50 grame mascarpone
- 50 grame branza Philadelphia original
- indulcitor Tagatesse
- coacaze rosii
Am amestecat cu un mixer toate ingredientele pentru cupe, avand grija sa adaug faina treptat, pentru a nu obtine un aluat faramicios, ci unul perfect modelabil. Am pus in forme de silicon pentru briose cate o lingura de aluat, si cu ajutorul mainilor, usor umezite inainte, am modelat aluatul sub forma pe cupe, pe peretii formelor. Le-am copt la foc mic, aproximativ 170 grade, circa 30 de minute, pana s-au aurit. Le-am lasat sa se raceasca, timp in care am facut crema prin mixarea primelor 3 ingrediente.
Dupa racirea cupelor, le-am desprins usor cu un cutit din forme, avand grija sa nu crape – v-am spus ca sunt crocante. Le-am umplut cu crema de cheesecake keto, apoi am decorat cu bobite de coacaze proaspete. Enjoy!