Dieta ketogenica, adjuvant in terapia anti-cancer

Celulele canceroase, spre deosebire de celulele sanatoase, cresc metabolismul glucidic. Plecand de la aceasta afirmatie, rationamentul logic spune ca, fortand celulele canceroase sa se supuna unei diete sarace in glucide, vom cauza stres oxidativ metabolic in aceste celule bolnave. Urmarea imediata este cresterea sensibilitatii acestora la terapiile conventionale anticancer (radiatii si chimioterapie). Rezultatele obtinute pana in prezent in cadrul studiilor clinice releva ca celulele canceroase se bazeaza pe consumul ridicat de carbohidrati pentru a mentine cresterea-oxidarea homeostatica.

Modificarile in dieta, respectiv adaptarea la diete ketogenice (bogate in grasimi si sarace in carbohidrati) care imbunatatesc metabolismul oxidativ mitocondrial, prin limitarea consumului de glucoza, ar putea reprezenta o abordare sigura, ieftina si usor de implementat pentru a imbunatati, in mod selectiv, stresul metabolic in celulele canceroase versus celulele sanatoase.

In prezent, au loc la nivel mondial 11 studii clinice care analizeaza efectele adoptarii unei diete ketogenice in cazul pacientilor bolnavi de cancer. Raporturile preliminare indica faptul ca pacientii care au mentinut terapia cu dieta ketogenica mai mult de 3 luni prezinta imbunatatiri, o conditie fizica stabila, micsorarea tumorii sau o crestere mult incetinita a acesteia.

Intrucat chimioterapia si radiatiile au de multe ori efecte adverse crunte, de la dureri si slabiciune in organism, pana la caderea parului si modificari drastice ale metabolismului, este necesara o terapie adjuvanta, complementara, care sa imbunatateasca rezultatul acestor terapii. Astfel, dieta ketogenica poate fi un raspuns la aceasta necesitate, fiind implementabila imediat.

Foto via.

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+