Iarna nu-i ca vara, pentru ca ne ofera o paleta mai restransa de alimente. De asemenea, iarna consumul nostru caloric este (in conditii recomandate) unul mai ridicat. Tremurul provocat de frig este dat de musculatura noastra care arde tesut adipos pentru a ne pastra temperatura corporala constanta. Este motivul si pentru care expunerea la rece […]

In fiecare zi, inainte de a decide ce gatesc, deschid frigiderul si analizez lada de legume. Deunăzi, in ladă era un dovlecel mic si foarte putin ofilit. Imediat m-am gandit la una din mancarurile preferate din copilarie, facuta ades de mamaie, pe care l-am adaptat la dieta: dovlecel pane keto – si am ales in […]

NAD este acronim pentru nicotinamide adenine-dinucleotide si este o coenzima care se regaseste in toate celulele corpului, implicandu-se in sute de procese metabolice din corp – energia celulara si homeostazia mitocondriilor se numara printre cele mai importante roluri NAD+. Descoperit in 1906 in cadrul unor experimente pe drojdii, a devenit in scurt timp intens cercetat, […]

Vacantele copilariei mele erau petrecute la bunica la tara, iar rasfatul culinar era de obicei sarat. Chiar si cand facea branzoaice, de pilda, le umplea cu branza sarata si doar le pudra cu zahar. Placinta de dovleac nu avea zahar, in schimb continea piper, asa ca nu e cu mirare ca gustarile mele preferate nu […]