Iubesc mirosul de dovleac si in fiecare toamna, coc dovleac la cuptor si pun pulpa in pungi, la congelator, fie pentru supe crema, fie pentru placinte keto. Cum insa coptul a durat destul de mult ultima data, azi am decis sa folosesc blenderul (are 4 cutite si a maruntit dovleacul perfect) si sa pregatesc pentru congelator dovleac calit cu indulcitor, astfel incat sa il am la indemana cand imi e dor de ceva bun.
Ingrediente:
- 2 kg dovleac
- 100 grame unt 82%
- 100 grame Tagatesse
- 3 batoane scortisoara Ceylon
Intr-o oala neaderenta, am facut intai un soi de caramel din indulcitor si unt. Daca nu aveti Tagatesse, va functiona si Green Sugar Gold. Dovleacul l-am maruntit in blender si l-am adaugat peste untul caramelizat. Am pus si cele trei batoane de scortisoara (neaparat Ceylon) si am acoperit oala cu capac, lasand focul la minim. Nu am vrut sa pun pudra pentru a pastra culoarea aprinsa a dovleacului.
Am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand dovleacul a devenit usor cremos, iar apa lasata s-a evaporat si am scos batoanele de scortisoara. Am portionat compozitia de dovleac calit in pungi pentru congelator dupa racire, lasand-o sa astepte retete keto aromate, de toamna.