Dovleceii imi sunt dragi din copilarie, de cand bunica de la tara ne prajea castroane intregi peste care punea mujdei de usturoi sau otet. Ei, saraca, nu ii placeau deloc cartofii prajiti, si cred ca asa ne pacalea. Dar n-a fost bai. Si nu a fost nici cand am facut dovlecei pane keto, chiar daca faina a iesit din discutie din start.
Ingrediente:
- 1-2 dovlecei, taiati felii subtiri
- 1 ou batut
- 2 linguri de branza (Artesana de capra)
- o lingura parmezan
- o lingurita cu varf tarate de psyllium
- sare, piper
Am taiat dovleceii, i-am dat cu sare si i-am lasat intr-un castron, sa iasa apa din ei. In the mean time, am amestecat toate ingredientele ramase si am lasat mixul obtinut sa se odihneasca (mai exact, sa capete consistenta datorita taratelor). Am sters feliile de dovlecel de apa cu un servet uscat, am intins o hartie de copt in tava cuptorului si am imbracat fiecare felie in compozitie. La final, din compozitia ramasa am pus cu lingurita pe fiecare bucata de dovlecel. Le-am lasat in cuptor pana s-au aurit si s-au umflat ca niste gogosi in miniatura. Bune tare, evident, cu usturoi. Enjoy!