In fiecare zi, inainte de a decide ce gatesc, deschid frigiderul si analizez lada de legume. Deunăzi, in ladă era un dovlecel mic si foarte putin ofilit. Imediat m-am gandit la una din mancarurile preferate din copilarie, facuta ades de mamaie, pe care l-am adaptat la dieta: dovlecel pane keto – si am ales in acest scop cuptorul, nu o tigaie plina de ulei, pentru a controla cat mai bine aportul caloric.
Ingrediente:
- 200 grame dovlecel
- 1 ou batut
- 1 lingurita mix condimente (sare, ierburi, piper)
- 30 grame ketomix pane
- Spray ulei masline pentru tava
Am taiat dovlecelul in felii de circa 1 cm grosime si le-am presarat cu putina sare, pentru a scoate din apa. Am tamponat cu un servet acel exces de apa, apoi am tavalit fiecare felie de dovlecel prin ou, urmat de ketomix pane. Am dat un tava cu spray de ulei de masline – la fel de bine puteti sa o pensulati, daca nu aveti spray. Am asezat apoi feliile in tava si le-am copt 20 minute la 180 grade. Dupa primele 12-15 minute, le-am intors, pentru a deveni aurii pe ambele parti. Enjoy!
*Valorile sunt per portie, fiind estimate doua portii din reteta prezentata.