Ducesele – pe care le gasiti sub numele de potato duchess pe blogurile culinare – sunt un soi de fursecuri foarte pufoase si moi, care pot fi consumate fie ca atare, fie pe post de garnitura. Desigur, e doar un piure mai fancy, intr-o forma draguta, iar de astazi avem si ducese keto, exact asa cum trebuie. Moi, aromate, fara carbohidrati.
Ingrediente:
- 500 grame conopida
- 4 galbenusuri
- 15 grame unt moale
- 1 lingurita pudra usturoi
- 50 grame parmezan
- 20 grame ketomix waffe
- sare, piper
Intai, am fiert conopida, apoi am stors-o bine. Conopida este oricum o leguma cu hidratare ridicata, si absoarbe si multa apa la fiert, asa ca stoarcerea ei intr-o sita fina, cu ajutorul unei linguri, e optiunea ideala. Am ras parmezanul, apoi am pus toate ingredientele in vasul robotului. Le-am omogenizat 3-4 minute, apoi am pus compozitia intr-un pos si am format aceste ducese keto pe foaia de copt, in tava cuptorului. Le-am copt 20 minute la 170 grade. Enjoy!