Pe o planeta cu o populatie in continua crestere, procentul celor care sufera de diferite grade de obezitate s-a triplat din 1975, din varii motive: dezvoltarea la scara larga a produselor low fat, care au fost imbunatatite pentru palatabilitate cu diferite forme de zaharuri, diminuarea nivelului de activitate fizica odata cu dezvoltarea modalitatilor de deplasare, […]

Parerile despre zahar sunt impartite, as adauga eu, in functie de ce companie finanteaza un studiu sau un documentar. Unii sustin ca e vinovat pentru mai toate bolile metabolice, altii ca dimpotriva. Fiziologic, lucrurile stau asa: intr-o dieta occidentala clasica, corpul se hraneste in principal cu carbohidrati. Intrucat in ultimele decade nivelul activitatii fizice a […]

Ateroscleroza este o boala inflamatorie cronica ce afecteaza vasele sangvine, ducand astfel la patologii vasculare, precum infarctul miocardic sau atacurile vasculare (AVC). Aditional, ateroscleroza precede dementa, asa cum a fost demonstrat in nenumarate studii. Mai jos, vom evidentia beneficiile Omega3 in preventia unor patologii. In multe culturi, ateroscleroza este asociata cu un consum ridicat de […]

Suntem bombardati de reclame la suplimente alimentare, iar majoritatea prefera o capsula sau un comprimat minute care sa contina cat mai multi micronutrienti, in defavoarea vitaminelor si mineralelor individuale. Intaiul motiv e comoditatea, apoi intervine, deloc de neglijat, pretul mult mai ridicat atunci cand fiecare vitamina are cutiuta ei. Cati dintre noi insa cunosc interactiunile […]

Fara a impune un adevar absolut aplicabil tuturor oamenilor, intrucat ne diferentiaza o multitudine de factori (rasa, localizare pe glob, activitatile zilnice, eventuale patologii), acest articol prezinta, din mai multe perspective, variante ideale de post intermitent, sau, mai degraba, de ferestre de hranire, in raport cu ritmul circadian. Personal, privesc lucrurile din punct de vedere […]

Primesc frecvent aceasta intrebare: este permisa apa carbogazoasa in dieta ketogenica? Pana la urma este tot o forma de apa, neavand vreun aport caloric. Corect, insa unele dintre caracteristicile sale chimice o fac o alegere gresita in cazul anumitor boli. Teoretic, apa carbogazoasa este o alternativa buna la bauturile acidulate dulci, care vin la pachet […]